Černice

Čerstvé černice obsahujú vitamíny, ktoré sa starajú o správnu zrážanlivosť krvi. Sú významnými antioxidantami. Viažu voľné radikály a pomáhajú predchádzať nádorovým, srdcovým a pečeňovým ochoreniam, spomaľujú starnutie buniek, pôsobia detoxikačne, pomáhajú liečiť zápal pľúc, podporujú správnu funkciu svalov a nervov, miernia depresie a prispievajú k udržaniu si zdravých zubov. Dokonca i jadierka sú pre telo užitočné. Obsahujú éterické oleje a salicyláty, ktoré pomáhajú pri liečbe reumy, zápalov a nachladnutia.


Dužina černíc má vysoký obsah vitamínov C a ich konzumácia posilňuje imunitný systém. Černice sa odporúčajú ľuďom trpiacim na chudokrvnosť. Deťom zabezpečujú prísun vápnika nevyhnutného na zdravý rast kostí a zubov. Tmavé bobule sú dobrým prírodným liekom na zapálené sliznice a ošetrujú boľavé hrdlo pri angínach. Černicová šťava znižuje horúčku a pôsobí liečivo pri zachrípnutí.

Produkcia

1. týždeň2. týždeň3. týždeň4. týždeň
Január
Február
Marec
Apríl
Máj
Jún
Júl
August
September
Október
November
December